Saku Õlletehase poolt Eestis turustatav õllebränd Grimbergen võitis 12 auhinda

Saku Õlletehase poolt Eestis turustatav õllebränd Grimbergen oli 2023. aasta World Beer Awardsil väga edukas, võites 12 auhinda, sealhulgas viis kuldmedalit.

Grimbergen on üks maailma tuntumaid Abbey Ale tüüpi õllede pruulijaid. Abby Ale stiilis õllede ehk kloostristiilis õllede aluseks on munkade retseptid, ent tänapäeval ei toimu pruulimine enam kloostrites vaid siiski eraldiseisvates pruulikodades.

„Grimbergeni erakordne tulemus 2023. aasta World Beer Awardsil teeb meile Sakus äärmiselt suurt rõõmu ja oleme nende suurepärase tulemuse üle väga uhked! 12 auhinda põhisortimendi eest, sealhulgas viis kuldmedalit, annavad tunnistust Grimbergenile iseloomulikust tippkvaliteedist. Need tunnustused ei tee au mitte ainult meie vennasbrändi legendaarsele 900-aastasele ajaloole ja õllepruulimise traditsioonile, vaid tõstavad esile ka sellele tootemargile ainuomast uudsust ja uuenduslikkust,“ rääkis Eva Maarend, Saku Õlletehase turundusjuht.

Tunnustatud said näiteks Grimbergeni Double Ambrée, klassikaline Belgia kange õlu Triple D’Abbaye, nisuõlu Blanche, Grimbergen Blonde, Belgia kange õlu Quadruple ja šampanjapärmiga valmistatud Brut Bier.

Eesti kaubandusvõrgustikes on neist auhindadega-pärjatud õlledest saadaval Grimbergen Blonde ja Grimbergen Double Ambrée. Restoranides ja baarides on samad tooted saadaval vaadivalikus.

„Grimbergen on Eestis hästi vastuvõetud nii jae- kui ka baaride-restoranide klientide poolt. Näiteks võrreldes eelmise aastaga on Grimbergen jaesektoris kasvatanud oma väärtust 25% võrra ning HoReCa  partnerite seas on Grimbergen meie poolt pakutavas vaadivalikus populaarsuselt neljas eelistus,“ sõnas Maarend.

World Beer Awards on ülemaailmne õllekonkurss, kus valitakse välja kõigi rahvusvaheliselt tuntud õlleliikide parimad tooted. Kogu maailma õllespetsialistid ja sommeljeed hindavad maailma parimaid õllesid, auhindavad neid ning tutvustavad neid tarbijatele ja kauplejatele.