Menüü

Grimbergen taasavas pruulikoja ajaloolises kloostris pärast 200-aastast pausi

Tunnustatud Belgia tüüpi õllede valmistaja Grimbergen avas mai lõpus uue ja tänapäevase pruulikoja ajaloolises Grimbergeni kloostris Brüsseli lähistel ning hakkab seal pruulima vanadest munkade retseptidest inspiratsiooni saavaid eriõllesid.

Täiesti modernne Grimbergen Abbey pruulikoda seati sisse samas asukohas, kus klooster 900 aasta eest asutati. Ühtlasi on tegemist esimese korraga viimase enam kui 200 aasta jooksul, kui Grimbergeni õlut pruulitakse taaskord kloostrimüüride sees.

Uue pruulikoja käikulaskmise puhul valmis ka kolm eripruuli - Grimbergen Magnum Opus Brut, Grimbergen Ignis Quadruple ning Grimbergen Astrum Pale Ale.

Uus Grimberger Abbey pruulikoda rajati kloostri ja Carlsberg Grupi koostöös. Üks ettevõtmise eestvedajaid on kloostriülema abi isa Karel Stautemas, kellest sai ühtlasi ka kloostri õllemeister ja pruulikoja peaõllemeistri abi. 

"Grimbergen on selleks keskseks punktiks, mille ümber on koondunud meie portfelli eri- ja käsitööõlled üle kogu maailma. Uus kloostripruulikoda on märgiliseks sammuks, rahuldamaks üleilmselt nõudlust just selles segmendis," lausus Carlsberg Grupi tegevjuht Cees 't Hart pruulikoja avamisel. 

Isa Kareli sõnul loodetakse Grimbergeni uuest mikropruulikojast kujundada minevikutraditsioonide värskendamise ja nende uuendustega segamise paik. 

"Meie eesmärk on liita ligi üheksa sajandi taha ulatuv kogemus uuenduslikkusega ja pruulida selles võtmes maitsvamaid ning unikaalseimaid õllesid. Olen veendunud, et uus pruulikoda annab meile võimaluse katsetada erinevate stiilide ja koostisosadega, mis annavad tulemuseks erakorralised maitseelamused," lisas igapäevaselt kloostris töötav isa Karel. 

Grimbergeni kloostripruulikoja peaõllemeister on Marc-Antoine Sochon - Prantsusmaalt pärit 28-aastane õllepruulimise wunderkind, kes alustas õlleteoga oma vanemate garaažis ning on nüüdseks koolitatud nii õllepruulimise kui veinivalmistamise alal. 

Grimbergeni kloostripruulikojas on külastajatele avatud baar ja hõrku maitseelamusi pakkuv restoran Fenikshof. Tänavu aasta teises pooles avatakse ka kloostri ning pruulikoja avastuskeskus.