Carlsberg Grupp lahkub Venemaalt

Sõjategevus Ukrainas ning eskaleeruv humanitaar- ja põgenikekriis on šokeeriv meile kõigile. Mõistame karmilt hukka Venemaa invasiooni, mis on kaasa toonud palju hukkunuid, hävingut ja inimlikku tragöödiat.

9. märtsil teatasime, et hindame strateegiliselt ümber Carlsberg Grupi kohaloleku Venemaal. Tuginedes sellele hinnangule tegime raske ja samas kohese mõjuga otsuse võõrandada oma äritegevus Venemaal, mis on meie hinnangul kujunenud olukorras ainuõige samm. Pärast selle protsessi lõpuleviimist pole meil mitte mingisugust kohalolekut Venemaal.

Selle otsuse tulemusel ei kajastu Venemaa äritegevuse tulemused Grupi käibe- ja tegevuskasumi näitajates. Raamatupidamislikust vaatest käsitletakse seda äritegevust müügis oleva varana kuni hetkeni, mil ta on võõrandatud. 2021. aastal oli Venemaa äritegevuse tulemuseks 6,5 miljardit Taani krooni käibe ja 682 miljonit krooni tegevuskasumina.

Meil on väga kahju nendest mõjudest, mida see otsus omab meie 8400 töötajale Venemaal. Kuni võõrandamisprotsessi lõpuleviimiseni jätkame hiljuti teatatud vähendatud tasemel tegevustega, et võimaldada elatist töötajatele ja nende peredele. Kogu võimalik kasum, mis laekub humanitaarkriisi ajal, annetatakse abiorganisatsioonidele.

Oleme mõtetes Ukraina inimestega ja kutsume üles viivitamatult rahu taastama.

Cees ‘t Hart
Tegevjuht, Carlsberg Group